Kaip išsirinkti kvepalus šaltuoju metų laiku ir šventėms

Kvepalai yra svarbi kiekvieno žmogaus įvaizdžio dalis, o jų pasirinkimas tampa dar aktualesnis šaltuoju metų laiku ir per šventes. Žiema – metas, kai norisi jaukumo, šilumos ir ypatingos nuotaikos, tad ir kvepalai turėtų atspindėti šiuos jausmus. Kartu šventiniu laikotarpiu, kai vyksta daug renginių ir susibūrimų, svarbu pasirinkti tokius aromatus, kurie paliks įspūdį ir suteiks išskirtinumo. Taigi, kaip pasirinkti tinkamus kvepalus šaltuoju metų laiku ir ką rinktis per šventes?

1. Aromato intensyvumas – kodėl žiemą reikalingi sunkesni kvapai?

Šaltuoju metų laiku švelnūs ir lengvi vasariniai kvapai gali nepasiteisinti, nes jie greitai išgaruoja ir nėra tokie intensyvūs. Vėsus oras slopina lengvus citrusinius ar vaisinius aromatus, todėl rekomenduojama rinktis stipresnius, intensyvesnius ir šiltesnius kvapus. Tokių kvepalų sudėtyje dažnai dominuoja medienos, prieskonių, vanilės ar ambros natos, kurios sukuria šilumos pojūtį.

Populiarūs žiemos kvapai turi turtingą kompoziciją su intensyviomis bazinėmis natomis. Puikus pavyzdys yra orientaliniai aromatai, kurių pagrindą sudaro šilti, pikantiški prieskoniai (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai) ir rytietiški medžiai (santalas, kedras). Šie kvapai suteikia šilumos, jaukumo ir ilgai išlieka ant odos.

2. Medienos ir ambros akordai – populiariausi žiemą

Žiemą ypatingai išpopuliarėja medienos ir ambros kvapai. Tai gilūs, solidūs ir išraiškingi aromatai, kurie puikiai atlaiko žemą temperatūrą ir ilgai išlieka. Santalmedis, kedras ir pačiulis yra dažniausios natelės, kurias mėgsta žiemos kvepalų gerbėjai. Šios natos ne tik suteikia sodrumo, bet ir skleidžia šilumą, kuri šaltuoju metų laiku yra ypač maloni.

Ambra, viena iš brangiausių ir labiausiai vertinamų sudedamųjų dalių, pasižymi subtiliu, dūminiu kvapu su šiltais, balzaminiais atspalviais. Tai aromatas, kuris dažnai asocijuojasi su jaukiomis vakarienėmis prie židinio ar šventišku namų jaukumu.

3. Šventinis žavesys – kaip pasirinkti kvepalus šventėms?

Šventiniu laikotarpiu svarbu ne tik kvepalų išliekamumas, bet ir tai, kad jie atitiktų progos dvasią. Šventiniai kvepalai turėtų būti ne per sunkūs, bet pakankamai išskirtiniai, kad paliktų įspūdį. Dauguma žmonių švenčių proga renkasi kvepalus su saldžiomis, švelniomis arba rafinuotomis natomis.

Gėlių ir gurmaniški kvapai yra puikus pasirinkimas šventėms. Pavyzdžiui, vanilės, tonkos pupelių ar šokolado natos sukuria šiltą, jaukų įspūdį, o subtilios rožės ar jazmino natos prideda rafinuotumo. Šventinis kvapas turi būti elegantiškas, tačiau ne per stiprus, kad būtų malonus aplinkiniams.

4. Kaip rinktis? Atkreipkite dėmesį į progą ir laiką

Svarbu nepamiršti, kad kvepalus verta rinktis ne tik pagal metų laiką, bet ir pagal progą. Dienos metu geriau rinktis lengvesnius, šiek tiek gaivesnius aromatus, kurie per daug neapsunkins ir suteiks energijos. Vakaro renginiams, tokiems kaip šventinės vakarienės ar pobūviai, tinka sunkesni, sodresni aromatai, kurie suteiks elegancijos ir prabangos pojūtį.

Jei šventes švęsite su šeima ar draugais, galite rinktis jaukesnius, šiltesnius kvapus. Jei laukia prabangesnis vakaras ar oficialus renginys, rinkitės klasikinius, laikui nepavaldžius aromatus, kurie išliks elegantiški viso vakaro metu.

5. Dažniausios žiemos ir švenčių kvepalų kompozicijos
  • Prieskoniai ir šilti akordai: cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai – sukuria šventinę nuotaiką.
  • Mediena ir dūmai: santalmedis, kedras, pačiulis – suteikia solidumo ir šilumos.
  • Gurmaniški aromatai: vanilė, šokoladas, tonkos pupelės – jaukūs, saldūs ir ilgai išliekantys kvapai, kurie sukelia šiltus jausmus.
  • Šventinės gėlės: jazminas, rožė – elegantiški, rafinuoti kvapai, puikiai tinkantys šventiniams renginiams.
Išvada

Renkantis kvepalus šaltuoju metų laiku ir šventėms, svarbiausia atsižvelgti į jų intensyvumą, sudedamąsias dalis ir tai, kokį įspūdį norite palikti. Žiemą geriausiai tinka stiprūs, šilti ir sodrūs kvapai, o švenčių proga – elegantiški, rafinuoti aromatai, kurie pabrėš jūsų individualumą ir leis išsiskirti.

Straipsnį parengė MB „Kvepalų galia“ administracija.

Autorinės teisės saugomos.

Kopijuoti griežtai draudžiama.

Kvepalų Galia - 4 metukai! Skelbiame nuolaidas!                Nemokamas pristatymas nuo 50€               Nuolaidų kuponas su kiekviena siunta sekančiam apsipirkimui!               Pristatymas Omniva paštomatu tik 2.90€              Siuntos pristatomos per 1-3 darbo dienas!              Darbo dienomis Jūsų mylimiausius prancūziškus kvepalus išsiunčiame per 14 valandų!

0
    0
    KREPŠELIS
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę