Ar priprantama prie kvepalų aromato?

Po to, kai pasikvepinate savo kvepalais, dažnai galite iškart pajusti stiprų aromatą. Kiekviena natelė aiškiai juntama. Aromatas natūraliai pasiekia jūsų nosį, kol esate užsiėmę kasdieniais darbais.

Tačiau po kurio laiko, galbūt po valandos ar net mažiau, jei kvepalai silpnesni, jūs jų nebejaučiate. Kvapas pasireiškia tik tuomet, kai pauostote ranką ar tą vietą, kur užsipurškėte. Galbūt manote, kad kvepalų poveikis išnyko? Ar kvepalai iš tikrųjų dingo, ar jie buvo brokuoti?

Atsakymas paprastas – mūsų kūnas prisitaiko prie kvapo. Nosis pripranta prie aromato taip, kad jis tampa „nematomu“. Tai reiškia, kad nebejaučiate jo, nebent kvapo koncentracija yra didesnė už tai, prie ko jūsų nosis jau priprato.

Pavyzdžiui, žmogus, dirbantis sąvartyne, nejaučia pūvančių organinių atliekų smarvės ar dujų, kurias jos išskiria. Skirtingai nei mes, kurie vos tik priartėję pajaučiame smarvę ir iškart norime užuosti gėlės ar kvepalų aromatą. Sąvartyne dirbantis žmogus pripranta prie to kvapo ir nebejaučia jo, nebent susiduria su dar labiau dvokiančiomis atliekomis – tada ir jis gali užsidengti nosį.

Kitas pavyzdys – dažų ir skiediklių kvapas. Kiekvienas atsitiktinis praeivis gali pajusti dažų kvapą, tačiau dažytojas to kvapo nebejaučia, nes nuolat būna apsuptas skiediklių kvapų.

Panašiai atsitinka ir su kvepalais – negalime užuosti savo kvepalų, kurie tvyro aplink mūsų nosį. Jei abejojate, ar kvepalai dar jaučiasi, o ne tik koncentruojasi ant jūsų rankų, galite mandagiai paprašyti pažįstamo pauostyti.

Taip pat verta paminėti, kad kitų žmonių kvepalus užuodžiame lengvai, nes mūsų nosis dar nėra prie jų pripratusi. Galbūt pagirsite jų kvepalus, ir tai jiems taip pat patvirtins, kad jų aromatas dar neišnyko, nes jų nosis susiduria su ta pačia problema.

Galbūt paklausite, ar galima naudoti daugiau kvepalų, kad jų aromatas būtų juntamas visą dieną? Atsakymas – kad ir kiek purkštumėte, po trumpo laiko jūs vis tiek nebeužuosite. Tačiau aplinkiniai gali toliau mėgautis jūsų kvepalų žavesiu. Tačiau atminkite, kad per didelis kvepalų kiekis gali būti nemalonus kitiems žmonėms. Daugelis negali pakelti stiprių kvapų, ir tai gali juos erzinti. Be to, stipri kvepalų koncentracija gali erzinti ir jūsų pačių nosį. Todėl naudokite tiek, kiek reikia, ir nesijaudinkite – kvepalai visada veikia, o jūs vis dar kvepiate puikiai.

Straipsnį parengė MB „Kvepalų galia“ administracija.

Autorinės teisės saugomos.

Kopijuoti griežtai draudžiama.

Kvepalų Galia - 4 metukai! Skelbiame nuolaidas!                Nemokamas pristatymas nuo 50€               Nuolaidų kuponas su kiekviena siunta sekančiam apsipirkimui!               Pristatymas Omniva paštomatu tik 2.90€              Siuntos pristatomos per 1-3 darbo dienas!              Darbo dienomis Jūsų mylimiausius prancūziškus kvepalus išsiunčiame per 14 valandų!

0
    0
    KREPŠELIS
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę